Terug naar het overzicht

Rans Stijn en Jeroen uit Wijgmaal DAL-melker 2017

Vrijdag 23 februari was het de 13de editie van de verkiezing DAL-melker van het jaar. Een top editie met maar liefst 180 deelnemers aan het buffet. Dit concept was al aan haar 13de editie,  waarbij de duivenliefhebbers van het arrondissement Leuven kunnen kiezen wie de beste DAL-melker was van het afgelopen seizoen. De beste liefhebbers krijgen van de organisatie een uitnodiging en een stembrief, wanneer zij aankomen op het feest worden deze stembrieven verzameld en wordt er een eerste selectie gemaakt. Hierna volgen nog enkele stemronden tussen het eten door en zullen er 10 finalisten overblijven die zullen strijden voor de tittel van DAL-melker van het jaar.

Hieronder ziet u een foto van de laatste 10, dit zijn liefhebbers van de snelheid tot de fond die nog strijden voor DAL-melker van het jaar!

Laatste 10
De laatste 10 voor de verkiezing DAL-melker 2017

Uit deze laatste 10 wordt dan de DAL-melker van het seizoen gekozen, deze wordt verkoezen uit de 3 finalisten. Deze 3 finalisten bestaan uit de verkozen liefhebbers van de  snelheid, halve fond en fond, alle finalisten worden bekroond voor hun fantastisch seizoen! Deze verkiezing is uniek in België en de Europese duivensport! Het zijn dan ook de liefhebbers met een zeer opmerkelijke prestatie die verkozen worden tot DAL-melker van het afgelopen seizoen. Onze favorieten waren Rans Stijn en Jeroen die een zeer opmerkelijk seizoen 2017 achter de rug hadden, jonge liefhebbers die zeer sterk presteerde tijdens het seizoen 2017. Maar net zoals bij de verkiezing van de gouden schoen is het steeds wachten of de uitslag verrassingen heeft of niet.....

Kiezen
Druk aan het kiezen voor hun favoriet van 2017

Stembus
Netjes stembrief in de bus deponeren

De drie finalisten waren Luc Grammet voor de snelheid, Derwa-Luxem vooir de 1/2 fond en Rans Stijn en jeroen voor de fond. Stuk voor stuk toppers die de finale wisten te behalen omdat ze schitteren in de categorie waarvoor ze genomineerd waren! 

Finalisten
De 3 finalisten

En de winnaar van de verkiezing DAL-melker van het seizoen 2017 is...... Rans Stijn en Jeroen volgens ons de terechte winnaars omdat zij oa maar liefst 2 nationale overwinningen behaalde - 1ste internationale asduif Barcelona 2017-2012  en tevens behaalde zij verschillende vermeldingen in diverse kampioenschappen van regionaal tot internationaal!

 

Winnaars
DAL-Melker van het seizoen 2017