Terug naar het overzicht

-Van week tot week.

 

29 mei 2018

-Daarmee is de eerste nationale vlucht weeral achter de rug. Wind en massa hebben er voor gezorgd dat wij hier nationaal en zelfs provinciaal niets te betekenen hadden. De invloed hiervan mag men toch niet onderschatten. Zelf had ik er ook een aantal mee die eigenlijk een laatste kans kregen. Nu zijn het toch wel juist deze die op tijd waren zeker! Ik had het er niet mogen tegen zeggen. Er waren er ook een aantal van de betere duiven die gemist hadden en die bottekes aan hadden van de modder als ze gaan drinken zijn. Het heeft toch een paar dagen geduurd eer de mest terug in orde was. Ik ga nu een weekje passen zodat ze volledig uitgerust naar Chateauroux mee kunnen. Normaal laat ik ze in de tussenweek Soissons vliegen, maar dat ga ik deze keer overslaan.

-De jongskes hebben tussendoor hun enting tegen paramyxo en 9 dagen later tegen de pokken gekregen. Normaal weten ze van de pokkenenting tussen de 8ste en de 10de dag na de enting het meest. Die dagen houd ik ze ook binnen. Binnen een dikke week ,als de wind gunstig is, beginnen we dan de oudsten op te leren. Opleren doe ik steeds met zuidwesten wind; Er mag wel een wolkje aan de lucht zijn liefst. Jongskes opleren of de eerste keer meegeven op de vlucht met noordoosten wind is om problemen vragen.

-Het WPROL-team heeft zijn best gedaan want de uitslagen zijn nu reeds klaar. Ge kunt er voor zijn of er tegen zijn, maar zoals het deze keer verlopen is , is het voor mij oké. Hetzelfde voor de overkoepelende uitslag op Chevrainvilliers , die prijzen zijn mooi verdeeld. Natuurlijk speelt hier ook de wind een rol , maar tot nu toe wordt geen enkele maatschappij echt weg gespeeld. Ik begrijp ook niet waarom er in ons samenspel zo veel tegenstand was tegen die overkoepelende uitslag. Degenen die er tegen waren zijn nu waarschijnlijk de eersten om er naar gaan te kijken.

-In Steunclub New Hageland zijn de eerste prijzen ook reeds verdeeld op Bourges. Alles loopt naar wens want er zijn reeds 42 ingeschreven leden. Ge kunt ook nergens voor 15€ zo veel prijzengeld winnen als bij de steunclub en bovendien nog deelnemen aan een kampioenschap met mooie prijzen. Toch schrik ik er nog van wie nog niet ingeschreven heeft. Nochtans waren er in elk lokaal flyers aanwezig en lidkaarten. We zullen wel zien op Chateauroux.

Keuber

 

 

 

 

 

Vorige artikels